top of page

'' Muziek is een universele taal. Ik vind het mooi om songs te schrijven die gevoelens kan weergeven die iemand misschien zelf niet weet uit te drukken in woorden ''

Op de prille leeftijd van achttien, begon Laurie Akkerman haar reis naar Londen om haar dromen te verwezenlijken. Nu, na haar terugkeer naar Nederland, heeft ze haar focus verlegd naar het creëren van haar eigen composities.

Haar nieuwste single, getiteld "Licht Aan", vangt de essentie van opgroeien in de pakkende tonen van een dansbaar clublied. In deze melodie schetst Laurie een herkenbare scène uit het nachtleven. Op het moment zelf lijkt alles onder controle, maar de ochtend erna worden de herinneringen vervangen door een raadselachtig vraagteken.

De tekst suggereert ernaar dat ze verantwoordelijkheid wil nemen maar dit uiteindelijk toch niet lukt. "Ik weet dat ik volwassen ben, maar ik voel me nog zo jong. Alle woorden die ik zeg, draai ik morgen toch weer om."

De betekenis van de songtitel wordt duidelijk wanneer Laurie zingt over de helderheid die het licht brengt. Maar ondanks dit heldere perspectief blijft de verleiding om het licht uit te schakelen onweerstaanbaar.

Eigen Werk

Laurie Akkerman - 1 Minuut 

Laurie Akkerman - 1 Minuut

Laurie Akkerman - 1 Minuut

Video afspelen

Laurie Akkerman - Licht Aan

Laurie Akkerman - Licht Aan

Laurie Akkerman - Licht Aan

Video afspelen
bottom of page